Korrelatie 
woensdag, september 29, 2010, 05:27 PM


Toen Guidje's lampje nog aan was.

Ooit zag Guidje een tekenfilmversie van de strip Peanuts. Het is heel erg lang geleden en misschien beeldt ie het zich maar in (er is namelijk niets over op de IMDB te vinden), maar er is één scène die ie zich nog levendig voor de geest kan halen. Een van de hoofdpersonen (Guidje vermoedt Charlie Brown) doet mee aan een tv quiz en krijgt op het moment suprême een blackout (er zit ook iets soortgelijks in het geweldige Magnolia, maar dat terzijde).

Ironisch dat ie zich juist die scène jaren later nog kan herinneren. Guidje moet er sinds gisteren heel de tijd aan denken. Toen was de tweede opnamedag van Een Tegen 100. Die ging heel voorspoedig; na enige tijd spelen bleef hij over als één van ongeveer tien à elf spelers. De computer koos 'm helaas niet uit. Ach, stront gebeurt. De speler die wel was 'uitverkoren' speelde z'n tegenstanders in rap tempo weg, maar Guidje bleef staan. Totdat er nog vijf spelers over waren en ze allemaal een microfoontje om kregen: 'dan kan Caroline jullie vragen wat voor werk jullie doen.' Cool. Kan Guidje vertellen dat ie informant is bij de Belastingtelefoon voor Ondernemers. Vervolgens viel er nog een speler af en mocht ie inderdaad braafjes zeggen hoe ie heet en wat ie doet. En wat er daarna gebeurde: hij weet het niet. Er komt een vraag, een moeilijke, in de categorie Computer & Internet, maar een vraag waar ie het antwoord op weet. Een vraag die je Guidje dertig keer op een dag kan stellen en dan geeft ie het correcte antwoord. Nu blokkeerde ie. Een blackout. Struikelen op een vraag waarop je het antwoord écht niet weet is al klote genoeg, maar struikelen door een blackout is ronduit zuur. Stront gebeurt. Maar die stront stinkt wel heel erg als ie alle daaropvolgende vragen wel weet te beantwoorden en hij dus een heel grote kans had gehad om naast Caroline Tensen komen te staan. Waarschijnlijk zitten zondagavond 1.999.900 van de twee miljoen kijkers voor de TV en denken ze hooguit 'he, jammer dat ie afvalt.' Diegenen die Guidje kennen, zullen verbaasd naar het scherm roepen: dat ie dat niet wéét.

Wat 'm gisteravond restte was uithuilen, heel veel goedbedoelde en troostende woorden van familie en vrienden (wat écht goedbedoeld is, maar wat het allemaal niet minder kút maakt), een paar glazen whisky achterover slaan, veel treurige muziek van Morrissey en R.E.M. draaien (Guidje vond vanmorgen zelfs Everybody Hurts een keertje mooi) en proberen goed te slapen. Dat laatste is niet gelukt. Zondag zit Guidje nógal gedesillusioneerd naar de TV te kijken. Tot die tijd baalt ie al vreselijk en schrijft ie strafregels.

De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.

Laura 
woensdag, september 29, 2010, 09:40 PM
Ohw shit... Guido! Speechless!

eline  
zondag, oktober 3, 2010, 10:43 PM
toch heb ik een PIP adres, een personal internet protocol adres.

sterkte!

Xiwel  
zaterdag, oktober 23, 2010, 09:52 PM
De uitzending is nog altijd te zien op uitzending gemist en dit is wel een vrezelukke vout.

Ik zag trouwens dat Met het Mes op Tafel weer bezig is, maar nu bij MAX. Had je daar ooit mee mogen doen? :-)

Guidje  
zondag, oktober 24, 2010, 04:43 PM
@Xiwel: Dank je voor de troostende woorden. ;-)

Een vriend van me wil heel graag aan Met Het Mes Op Tafel meedoen. Ik heb 'm al gezegd dat ie dan maar een foto van zichzelf met een rollator mee moet sturen.

Reacties 

Plaats reactie

Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


Bekijk afbeeldingen