Korrelatie 
woensdag, september 29, 2010, 05:27 PM


Toen Guidje's lampje nog aan was.

Ooit zag Guidje een tekenfilmversie van de strip Peanuts. Het is heel erg lang geleden en misschien beeldt ie het zich maar in (er is namelijk niets over op de IMDB te vinden), maar er is één scène die ie zich nog levendig voor de geest kan halen. Een van de hoofdpersonen (Guidje vermoedt Charlie Brown) doet mee aan een tv quiz en krijgt op het moment suprême een blackout (er zit ook iets soortgelijks in het geweldige Magnolia, maar dat terzijde).

Ironisch dat ie zich juist die scène jaren later nog kan herinneren. Guidje moet er sinds gisteren heel de tijd aan denken. Toen was de tweede opnamedag van Een Tegen 100. Die ging heel voorspoedig; na enige tijd spelen bleef hij over als één van ongeveer tien à elf spelers. De computer koos 'm helaas niet uit. Ach, stront gebeurt. De speler die wel was 'uitverkoren' speelde z'n tegenstanders in rap tempo weg, maar Guidje bleef staan. Totdat er nog vijf spelers over waren en ze allemaal een microfoontje om kregen: 'dan kan Caroline jullie vragen wat voor werk jullie doen.' Cool. Kan Guidje vertellen dat ie informant is bij de Belastingtelefoon voor Ondernemers. Vervolgens viel er nog een speler af en mocht ie inderdaad braafjes zeggen hoe ie heet en wat ie doet. En wat er daarna gebeurde: hij weet het niet. Er komt een vraag, een moeilijke, in de categorie Computer & Internet, maar een vraag waar ie het antwoord op weet. Een vraag die je Guidje dertig keer op een dag kan stellen en dan geeft ie het correcte antwoord. Nu blokkeerde ie. Een blackout. Struikelen op een vraag waarop je het antwoord écht niet weet is al klote genoeg, maar struikelen door een blackout is ronduit zuur. Stront gebeurt. Maar die stront stinkt wel heel erg als ie alle daaropvolgende vragen wel weet te beantwoorden en hij dus een heel grote kans had gehad om naast Caroline Tensen komen te staan. Waarschijnlijk zitten zondagavond 1.999.900 van de twee miljoen kijkers voor de TV en denken ze hooguit 'he, jammer dat ie afvalt.' Diegenen die Guidje kennen, zullen verbaasd naar het scherm roepen: dat ie dat niet wéét.

Wat 'm gisteravond restte was uithuilen, heel veel goedbedoelde en troostende woorden van familie en vrienden (wat écht goedbedoeld is, maar wat het allemaal niet minder kút maakt), een paar glazen whisky achterover slaan, veel treurige muziek van Morrissey en R.E.M. draaien (Guidje vond vanmorgen zelfs Everybody Hurts een keertje mooi) en proberen goed te slapen. Dat laatste is niet gelukt. Zondag zit Guidje nógal gedesillusioneerd naar de TV te kijken. Tot die tijd baalt ie al vreselijk en schrijft ie strafregels.

De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.
De P in IP-adres staat voor Protocol.

90s Request 
maandag, september 27, 2010, 10:33 PM
Het moet toch weer. Guidje heeft niet het idee dat ie z'n favoriete plaatjes de Top 100 van de Jaren 90 instemt, maar in al die jaren dat ie kiesrecht heeft voor de Tweede Kamer heeft ie ook nog nooit op een partij gestemd die later ook daadwerkelijk in de regering terecht is gekomen, dus wat boeit het? Zolang de gemiddelde Nederlander een politieke onbenul is en ook nog es geen muzieksmaak heeft, kan ie toch stemmen tot ie een ons weegt. Maar ook dat is geen reden om het dan maar níet te doen.

Breeders – Cannonball
Chumbawamba – Tubthumbing
Connells – '74-'75
Cranberries – Linger
Ebba Forsberg – Lost Count
Monaco – What Do You Want From Me?
Nada Surf – Popular
Pet Shop Boys – Can You Forgive Her?
R.E.M. – Drive
Travis – Why Does It Always Rain On Me?

(Guidje heeft blijkbaar iets met vragende plaatjes.)

Owja, gisteren was ie heel eventjes op TV bij Een Tegen 100. Dankzij z'n buurvrouw die tot twee keer toe bij de eerste vraag al afviel (ze zat op stoel nr. 19). Morgen heeft ie een nieuwe opnamedag en dat betekent dat ie komende zondag sowieso weer achter stoel nr. 20 zit – de week erop moet ie ergens anders in het publiek gaan zitten, maar dat legt ie hier dan nog wel uit. Guidje verwacht er – ondanks de redelijk goede uitgangspositie (het is momenteel toch 1 tegen 25) – niet al teveel van. Dat komt omdat ie een beetje grieperig is. Maar misschien wordt ie daar juist extra scherp van. Ahum.

Vrolijk 
zondag, september 26, 2010, 03:58 PM


Guidje is er nog niet over uit. Over of hij Control, de debuutfilm van Anton Corbijn, wel echt goed vindt. Eigenlijk niet, al komt dat ook deels doordat hij niet zo heel veel heeft met de zo deprimerende muziek van het een tikkeltje overschatte Joy Division. Hij heeft de film in de bioscoop gezien, de dvd staat in de kast, maar hij draait de film nooit. Het voornaamste bezwaar dat Guidje tegen Control had (en heeft), is dat een nogal kille film is. Nu maakte Joy Division ook kille muziek, dus dat kon kloppen, maar in Corbijns nieuwste film The American (Guidje is 'm gisteren gaan kijken) zit ook verrassend weinig warmte. Ook hier is het verhaal er niet bepaald naar; in heel de film hangt een nogal beklemmende sfeer. George 'no longer Mr. Nice Guy' Clooney maakt het er ook niet makkelijker op voor die bezoekers die nog steeds stilletjes hopen dat ie wordt meegeleverd bij een Nespresso apparaat; hij legt vriendinnen om bij de vleet, handelt in wapens en doet het met de hoertjes (waarvan er verdomd veel zijn in het kleine, pittoreske dorpje waar ie noodgedwongen bivakkeert). De plot is daarentegen wel subliem en o wat weet Corbijn toch weer een aantal prachtige shots in de film te stoppen (het Italiaanse Bureau voor Toerisme kan tevreden zijn), maar ook The American eindigt uiteindelijk in mineur. Guidje vindt The American overtuigender dan Control, maar misschien is het wel een mooie uitdaging voor een eventuele derde film voor de zwaar calvinistisch ingestelde regisseur Corbijn: een vrólijke film maken.

Kunstkenner 
woensdag, september 22, 2010, 08:06 PM
Als kunstliefhebber hou je bij het pubquizzen tegenwoordig je hart vast. Dat komt doordat de makers van de pubquiz als het op cultuur aankomt in een soort parallel universum wonen waar de renaissance volgt op de Op Art en Rembrandt een bekende naam uit de action painting is. Dat is niet eens overdreven en Guidje heeft al eens overwogen om voor de grap een medewerker van het Van Abbemuseum een keertje mee te vragen; al krijgt die vermoedelijk ter plekke een hartverzakking. In het afgelopen jaar heeft Guidje al menig kunstvraag voorbij horen komen maar de vragen én de antwoorden klopten nooit. En dan bedoelt ie ook echt: nooit. Waarschijnlijk denken de makers 'krek, we doen een kunstvraag, lekker moeilijk,' maar vervolgens komen ze op de proppen met een vraag als (en deze is écht gesteld) 'welke kunstvorm wordt gekenmerkt door decoratieve elementen?' Wat? Welke kunstvorm niet? Als quizzer redeneer je dan 'waarschijnlijk hebben de makers iets gelezen over art deco, dus laten we dat invullen.' En inderdaad, hier werd art deco bedoeld (ironisch, omdat art deco bekendstaat omdat het juist níet bolstaat van de decoratieve elementen). Guidje's eigen quizteampje verloor enkele weken nog een quiz op de vraag 'in welke eeuw ontstond de moderne kunst?' Terwijl werkelijk álle teams (behalve de naaste concurrenten (hè wat toevallig) net niet) als antwoord 'negentiende eeuw' invulden (het enige juiste antwoord) zou hier 'twintigste eeuw' correct zijn. Om simpel van te worden.

Gisteravond werd het weer een stukje gênanter. 'Welke schilder wordt samen met Matisse en Braque gezien als grondlegger van het kubisme?' Dat Matisse een kubist is, is al erg geestig, maar vermoedelijk bedoelen de quizmakers hier Picasso. Dat bleek zo te zijn, maar een jaar geleden stelden dezelfde quizmakers nog als vraag 'wie was samen met Picasso de grondlegger van het kubisme?' en moest volgens deze connaisseurs het antwoord Cézanne zijn. Beide presentatoren werden bijkans belaagd door boze quizzers die het allemaal wel goed hadden (het is natuurlijk Georges Braque) maar nee, het moest écht Cézanne zijn. Inmiddels is iedereen een jaartje verder en inmiddels is dan gebleken dat Cézanne toch echt geen kubist is (maar aan rectificaties doen ze bij pubquizzen niet – het is immers maar 'een spelletje'). Maar toch, je houdt je hart vast. Wat wordt over een paar maanden tot het kubisme gerekend? Jeroen Bosch? Piet Mondriaan? Ernö Rubik?

Isobel 
maandag, september 20, 2010, 01:48 PM


Echte liefde?

Gisteren was Guidje bij het concert van Isobel Campbell & Mark Lanegan in de Effenaar. Dat voelt een beetje als een overwinning. Jaren geleden heeft Guidje es bij de Effenaar gezeurd dat Belle & Sebastian een keer naar Eindhoven moest komen. Hij deed dit samen met wat andere die hard fans uit de regio, maar het had geen effect. Guidje had de kans al heel erg klein geacht; ten eerste omdat de Effenaar toentertijd een capaciteit had van zo'n 650 man en daarmee dus allesbehalve lucratief was en er bovendien zat betere alternatieven in Nederland te vinden waren, ten tweede omdat de zaal zich van oudsher vooral richt op rock en dan nog het liefst rock uit Amerika (dus geen softe tweepop uit Schotland) en ten derde omdat Belle & Sebastian nauwelijks op tournee ging. Die paar optredens die de groep deed, waren wel altijd legendarisch, dus toch een aanbeveling om het gezelschap een keer uit te nodigen. Dat Belle & Sebastian bijna nooit op tournee ging, had te maken met de notoire heimwee van zangeres/celliste Isobel Campbell, indertijd het liefje van frontman Stuart Murdoch. Het was nog niet zo erg dat ze elke avond het liefst in haar eigen bedje wilde slapen, maar het scheelde niet veel. Toen de relatie tussen Murdoch en Campbell uitging, had dit dan ook één praktisch voordeel: Belle & Sebastian ging eindelijk vaker op tournee (al zijn ze tot op heden niet in de Effenaar gesignaleerd).
Het was dus niet voor niets dat Campbell gisteravond halverwege het concert verzuchtte dat dit het laatste optreden van de tournee was, 'na drie lange weken eindelijk naar huis.'

Medeconcertganger Marcel vond dat wel 'schattig,' Guidje vond het vooral onpraktisch. Maar de Schotse zangeres blijft nog steeds een verlegen type met een mooie solocarrière. In haar oeuvre prijken inmiddels drie platen die ze heeft gemaakt met Mark Lanegan, het type dat zo'n zware bromstem heeft dat je vermoedt dat ie elke morgen een paar kilo shag achterover slaat. Het contrast met haar lieve stem is mooi en natuurlijk is het allemaal al eerder (en recentelijk vaker; zie Angus & Julia Stone of Robert Plant & Alison Krauss) gedaan, maar leuk blijft het. Samen optreden blijft toch redelijk uitzonderlijk en bij het concert wordt het contrast tussen de twee wel weer goed duidelijk: de spots zijn gericht op Campbell die nogal timide haar teksten zingt, Lanegan staat in het donker (zal wel niet voor niets zijn gedaan) en leest z'n teksten op van een muziekstandaard (niet vreemd. Als producers in hun blackberry kijken onder 'zware bromstem,' vinden ze Mark Lanegan die dan wordt ingevlogen om wat partijen in te zingen). Campbell zegt nauwelijks iets tegen het publiek (dat trouwens opvallend beschaafd is; in de Melkweg, twee dagen eerder, heeft het publiek twee uur lang staan kletsen en de Effenaar heeft eenzelfde slechte reputatie, maar opvallend genoeg weet bijna iedereen zich te gedragen), totdat ze aan het begin van Who Built The Road, het 'hitje' van tweede album Sunday At Devil Dirt, ineens de tekst vergeet, zich geschokt verontschuldigt en naar de standaard van haar kompaan rent om de tekst te checken.

Ja, Campbell is erg schattig, maar veel zegt ze verder dus niet. Hoeft ook niet, als ze maar mooie liedjes zingt. En dat doet ze, een uur en drie kwartier lang. Na een stuk of tien songs gaat Lanegan even van het podium af. 'Waarschijnlijk even een shot zetten,' zo is de algemene consensus onder het publiek. In de tussentijd wordt voorprogramma Willy Mason het podium opgevraagd, een singer-songwriter van Martha's Vineyard die op het meest recente album Hawk een triootje met Campbell en Lanegan aan is gegaan. Ook mooi; de americana-invloeden spatten er in Cool Water vanaf en een goede keuze voor samenwerking op een volgend album, aangezien Lanegan bij Hawk toch slechts tijd had om tien nummers in te 'brommen;' Mason heeft ongetwijfeld meer tijd. Na afloop signeren Beauty & The Beast cd's en posters (nouja, die twee laatste lp's bij de merchandise stand willen ze ook nog wel signeren). Dat gaat op een bijna Eftelingachtige wijze; met een dranghek waar alle bezoekertjes netjes in een rij achter elkaar mogen gaan staan. Ook dat geeft niks, al lijkt Campbell bij het signeren met haar gedachten toch al bij Glasgow. Enigszins afwezig schrijft ze haar naam en tekent ze een hartje op Guidje's lp (iets waar ie zich geen illusies over hoeft te maken; ze heeft het op elke cd/poster/lp getekend). Over een paar weken start de Amerikaanse tournee.

Rechtse hobby's 
zondag, september 19, 2010, 07:44 PM
Omdat het fascistoïde bruinhemdenkabinet dat momenteel geformeerd wordt (maar wat er niet gaat komen, zo vermoedt Guidje) waarschijnlijk flink het mes gaat zetten in 'geldverslindende linkse hobby's' heeft Guidje es even op een rijtje gezet wat er aan rechtse hobby's is waar zoveel meer geld te halen valt. Je kan wel lopen mekkeren dat er honderden miljoenen euro's aan ontwikkelingssamenwerking over de balk worden gesmeten, maar het stelt geen biet voor in vergelijking met de rijkeluissubsidie die de hypotheekrenteaftrek is. Om maar een roemrucht voorbeeld te noemen; met afschaffing ervan zou in één klap heel het begrotingstekort kunnen worden opgelost. Om zoiets pervers wel in stand te houden, maar tegelijkertijd te korten op onderwijs, zorg en noem allemaal maar op, moet je wel een beetje heel erg van het padje af zijn. Laat staan dat het ook al zo zot is om geld te spenderen aan 'minimumstraffen.' De gevangenissen puilen nu al uit, Nederland wordt al jaren veiliger en toch laat de politiek z'n oren hangen naar het klootjesvolk dat zich onveilig vóelt. Symboolpolitiek. Guidje vermoedt dan ook dat het juist symboolpolitiek is waar Rutte I goed in zal zijn. Een grote bek hebben, stoer doen, maar uiteindelijk niets durven. Typisch Nederlands dus. En typerend voor de ons zo kenmerkende VOC-mentaliteit. Enfin, een Top 10 dus van zaken waar heel veel geld (lees: honderden miljarden euro's) te halen valt.

1. Afschaffen van hypotheekrenteaftrek
2. Geen extra wegen aanleggen
3. Afschaffen van het leger
4. Aanpakken van belastingvluchtelingen
5. Instellen van een bankenbonus
6. Stoppen met het invoeren van minimumstraffen
7. Geen geld steken in kernenergie
8. Stoppen met landbouwsubsidies
9. Geen oorlogje spelen in Irak of Afghanistan
10. Onzinnige verlagingen van het BTW-tarief 'om de bouw te stimuleren...'

...Want er worden al genoeg overbodige (en leegstaande) bedrijventerreinen aangelegd (bovendien wordt er wel erg veel over gebeld bij de BelastingTelefoon, maar dat zij zo. Over de hypotheekrenteaftrek wordt trouwens ook idioot veel gebeld). Overigens, ja vanavond is Guidje op TV te zien bij Een Tegen 100, maar verwacht er niet te veel van. Hij zit achter stoeltje 28, maar gaat bij de eerste de beste vraag dat ie mee mag doen al meteen de fout in. Kan Guidje toch niets aan doen dat bij hem thuis niet in het Bargoens over geld werd gesproken? En áls dat al gebeurde, was hij altijd in de veronderstelling dat een knaak 1 gulden 50 was. Hmf. Net vandaag kwam spap met een map aanzetten 'kijk Guido, dit gaat over Nederlands geld en alle bijnamen.' "Thanks pap, was daar een paar weken terug mee gekomen, dat had me een hoop ergernis gescheeld." Nouja, eerlijk gezegd was ie dan wel bij een andere vraag afgevallen. Nee, Guidje zal niet kijken (het wordt natuurlijk wel opgenomen voor het nageslacht; Guidje zei vanmiddag nog tegen z'n nichtje Veerle (1 jaar): 'ome Guido komt vanavond op TV! En volgende week ook, de week erna ook en de week daarna ook'), maar vooral omdat ie naar het concert van Isobel Campbell & Mark Lanegan in de Effenaar is.

Mycologie 
woensdag, september 15, 2010, 10:16 AM


Padde(n)stoelen.

Ineens vielen ze Guidje op. Ze staan in de achtertuin, achter een bak met een kerstboom die vorig jaar nog in Huize Guidje stond, maar waar nog steeds geen goede bestemming voor is gevonden (overigens staat er al jaren een joekel van een lariks/spar/den (maakt niet uit, het is een naaldboom) in de tuin, ooit door Guidje gebruikt als piepklein kerstboompje). Er staan elk jaar wel paddenstoelen in de achtertuin van Huize Guidje en dat zou dit jaar sowieso niet anders zijn, al was het maar omdat er sinds een paar weken een enorme conifeer dwars over het toch al niet zo florissante gazonnetje ligt; gekapt omdat de wortels de riolering kapot duwden. Je zou (met bovenstaand verhaal) dus de indruk kunnen krijgen dat de achtertuin van Huize Guidje nog het meest weg heeft van een oerwoud en mja, die indruk klopt momenteel heel aardig. Maar goed, zúlke grote paddenstoelen had Guidje zelfs in de eigen achtertuin nog nooit gezien, dus die heeft ie maar snel op de foto gezet. Toen ie op zoek ging naar een goede plek om de foto's te kunnen maken, bleek dat helemaal achterin, tegen de schutting met de buren, nóg een grote paddenstoel staat. Volgens mycologici komt de grote hoeveelheid paddenstoelen door de natte zomer. Dan levert die waardeloze zomer toch nog iets leuks op want Guidje vindt paddenstoelen heel gaaf dus een grote hoeveelheid is altijd leuk. Een paar weken terug hoorde Guidje zelfs over een paar dodelijk giftige exemplaren die in een natuurgebied in Noord-Brabant waren aangetroffen. Spannend! Deze zijn dat vermoedelijk niet (geen idee wat voor soort dit is, maar ze zien er, ook al zijn ze wat groot, erg doorsnee uit), maar hij was niet van plan ze te plukken.

Gedooggedoogkabinet 
maandag, september 13, 2010, 05:24 PM
Guidje snapt best dat Mark Rutte graag premier wil worden. En dan ook nog eens premier van het eerste extreem-rechtse, fascistoïde bruinhemdenkabinet; echt iets om heel erg trots op te zijn. Het lijkt er echter steeds meer op dat ie op deze manier tevens de kortstzittende premier ooit wordt, want de stabiliteit wordt er met elke nieuw staatsrechtelijk novum niet overzichtelijker op. Er is al een gedoogkabinet dat – als de dissidenten (heerlijk woord is dat trouwens) woord houden – geen meerderheid in de Tweede Kamer heeft, er is sowieso geen meerderheid in de Eerste Kamer te vinden en dan moet er, om van steun verzekerd te zijn in zaken waar de PVV het gedoogkabinet niet in wil steunen (zoals bijvoorbeeld Europese aangelegenheden) op dringend verzoek van informateur Herman Tjeenk Willink steun worden gezocht bij wéér andere partijen in de Tweede Kamer. Dus eigenlijk moet formateur Ivo Opstelten nu op zoek naar partijen die het gedoogkabinet willen gedogen. Een gedooggedoogkabinet dus. En welke partijen zouden dat nu willen, afgezien van die twee miezerige kereltjes van de SGP? Het is een interessante constructie, maar hoe lang gaat dit gepriegel op de vierkante millimeter nog duren voordat beoogd premier Rutte inziet dat dit simpelweg niet gaat werken? Guidje bedoelt, de PVV heeft zich ook al niet bepaald voorgedaan als betrouwbare coalitiepartner: dan niet mee willen doen, dan weer wel, dan weer niet, dan weer wel en bij het CDA is het niet veel beter; daar worden de Tweede Kamerleden die nog wel volledig toerekeningsvatbaar zijn geïntimideerd door het extreem-rechtse tuig uit de eigen fractie.

Nee, de kabinetsformatie gaat op deze manier nog héél lang duren.

Buigzaam 
zondag, september 12, 2010, 06:56 PM


Buigt goed mee.

De fietsroute over het Bels Lijntje is één van de diverse routes die Guidje regelmatig neemt, als ie een uurtje of twee, soms drie, gaat fietsen in de regio. Het is z'n favoriete route, omdat het een mooi geasfalteerd pad is (het Bels lijntje was vroeger een treintraject en het wordt nu dus gebruikt als fietspad) dat in een flauwe bocht door de bossen van Geldrop richting Valkenswaard voert en zo'n vijf à zes kilometer lang is. Het pad eindigt midden in de bossen en dan kan je letterlijk twee kanten op: linksaf over een slingerend pad richting Valkenswaard, rechtsaf over een nog meer slingerend pad over de heide terug naar Eindhoven. Over Valkenswaard is langer (althans, dat voelt zo, doordat je dan ook een heel lang en saai stuk langs een autoweg aflegt), over de heide is mooier, maar eigenlijk net iets te kort. Tot een paar maanden terug was de fietstocht nóg iets mooier, doordat het een nogal smal fietspad was. Op sommige plekken was het ook wat hobbelig of half overwoekerd en dat maakte het nog leuker fietsen. Het nadeel was dat in weekenden half bejaard (lees: 50+) Brabant/België ook van het pad gebruikmaakte en Guidje hele hordes fietsers moest waarschuwen als ie in volle vaart van achteren aan kwam gesneld. Wat dat betreft is de verbreding en het veel sjiekere asfaltpad dat er nu ligt absoluut een verademing, maar het is er dus ook wat saaier door geworden.

Guidje gaat nog wel eens wat uitgebreider over het Bels Lijntje schrijven, maar hij kwam er vanmiddag weer een keertje langs. Gisteren was ie er met het heerlijk zonnige weer (met een gemiddelde van één zonnige dag en zes dagen met enkel regen moet je je kans grijpen) wezen fietsen en het was 'm al opgevallen dat na een slagveld dat eerder in de bossen is aangericht, een aantal bomen wel heel scheef was komen te staan. En iedere keer dacht ie 'daar moet ik eens een foto van maken.' Maar ja, om nu z'n camera mee te slepen tijdens die fietstochtjes waarbij ie toch vooral heel snel wil fietsen (nouja, de wil is er, laat ie het zo formuleren), is wat onpraktisch maar vanmiddag, toen het eindelijk droog was geworden, besloot ie het er maar op te gaan wagen en nam ie de camera mee. Het viel 'm nu sowieso op dat in de gedeeltes van de bossen waar niks was gekapt, ook een aantal bomen schots en scheef staat. Let wel, dit is al maanden zo; de bomen stonden ook al scheef voor de storm die enkele maanden geleden door de regio raasde en die vlak bij Neerkant voor zo'n duizend omgewaaide exemplaren heeft gezorgd. Blijkbaar geeft een boom die al op het puntje staat door midden te knakken goed mee.

Waarmee het symbolisch is voor de huidige situatie bij sommige Nederlandse politieke partijen.Paddestoel aan het eind van het Bels Lijntje.

Door 
maandag, september 6, 2010, 10:27 PM


Goed zicht vanaf de publiekstribune.

Vandaag was Guidje in de Bijlmer voor een opnamedag voor twee afleveringen van Een Tegen 100. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd (nouja, hij wil wel alvast kwijt dat ie niet naar Caroline Tensen heeft gestaan), maar het viel vies tegen. De eerste aflevering (uitzenddatum: 19 september, Guidje zit achter nr. 28) was zelfs ronduit hopeloos. Als speler in het publiek speel je álle vragen mee, ook als je bent afgevallen (wie over de hele dag de meeste vragen goed heeft, wint een extra prijs). Dus toen aan het begin van de uitzending werd begonnen met Een Tegen 100, en er nog een paar spelers over waren van de week ervoor, deed Guidje braaf mee met de eerste, lekker moeilijke vragen: allemaal goed. Een prettig begin. Toen ie vervolgens écht meedeed, ging ie meteen met de eerste de beste vraag (ja mensen, heel stom, maar hij was zich van geen kwaad bewust) compleet de fout in. Het werd heel die aflevering ook niet veel beter. Maar gelukkig: je doet als speler sowieso twee uitzendingen mee, dus na een pauze waarbij ie even kon bijpraten met z'n introducé Stefan (die achter de schermen lekker veel gave foto's heeft gemaakt) en wat andere kandidaten (opnamedagen zijn altijd erg gezellig) was er de tweede aflevering (uitzenddatum: 26 september, Guidje zit achter nr. 20) en die ging een heel stuk beter. In heel die uitzending maakte hij één foutje en dat kon geen kwaad; het belangrijkste bij die tweede aflevering is dat je als speler aan het einde van het programma nog over bent, want dan mag je 'door' naar de volgende opnamedag. Zeker na de desastreus verlopen eerste uitzending viel 'm dat alleszins mee, sterker nog, hij was erg trots op zichzelf. Guidje zal niets verraden, maar vooral die uitzending van 26 september is ronduit spectaculair. Aanrader.De foto's zijn wat mysterieus; hij wil niets verraden over de afloop van het programma.


Vorige Volgende