Kapoor

Actiefoto.

Anish Kapoor kende ik al langer; ik zag werken van de kunstenaar in het Tate Modern in Londen en het Moderna Museet in Stockholm. Maar een tentoonstelling van veel van z’n werk, dat is een ander verhaal. In Museum De Pont is tot en met 27 januari 2013 een expositie te zien. Sommige kunstwerken waren in 2011 in de Londense Kensington Gardens in het wild te bewonderen en niemand deed er moeilijk over als je heel dichtbij kwam, bij Museum De Pont zijn ze voorzichtiger; minimaal een meter afstand graag. Gedurende de looptijd van de tentoonstelling wordt er aan een nieuw werk van Kapoor gewerkt. Elk half uur gaat een kanon af dat rode kneedbare was in een hoek spuit. Foto’s maken mag en er is geen kunst zo fotogeniek als het werk van Kapoor. Alleen is het lastig scherpstellen op die grote gekleurde vlakken. Maar reflecties blijven leuk. Heel leuk.

This entry was posted in Foto's, Kunst and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Kapoor

Comments are closed.