Vierde

Kijk, op zich is vierde worden bij het WK Quizzen (goed, het is meer een omhooggevallen NK, maar soit) absoluut niet slecht. Zeker omdat mijn teampje D-Generation vandaag nogal gehandicapt was. Dat onze sterspeelster Frances er niet bij zou zijn (een groot gemis, maar ze zit momenteel in Australië en is middels een overwinning bij de pubquiz in Sydney eerder deze week lid geworden van de Vereniging van spelers die zowel op het noordelijk als het zuidelijk halfrond een pubquiz hebben gewonnen*) was weliswaar gepland maar daardoor niet minder desastreus, maar doordat de organisatie in al hun wijsheid met de datum ging slepen (eerst zou de quiz op 20 november zijn, toen werd dat 19 november en uiteindelijk werd het toch weer 20 november) moest ook Jos afhaken. Met als gevolg dat Diederick, Nick en ik naarstig op zoek gingen naar vervanging. We vonden één vervanger, maar die laatste plek konden we op korte termijn niet meer invullen en dus hebben we vandaag met z’n viertjes gespeeld. En dan is 101 punten eigenlijk heel goed. Tegen Beter Weten In, de collega’s uit Eindhoven scoorden 105 punten en werden daarmee zelfs tweede. Ik zal er niet slechter om slapen, maar ik kan me wel een paar vragen uit de quiz herinneren waarvan ik zeker weet dat we die in onze topbezetting wel hadden geweten. Maar, voor het vierde jaar op rij in de Top 10: welk Nederlands team kan ons dat überhaupt nazeggen?

* voor zover bekend ben ik het enig ander lid

This entry was posted in Quizzen and tagged . Bookmark the permalink.