#bornhere

‘Nee, ik bedoelde natuurlijk niet alle joden. Ik bedoelde alleen de joodse bankiers.’

Laat ik dit blog maar beginnen door meteen te gaan godwinnen, dan hebben we dat gehad.

Mooi hoor, dat nu Wilders heeft gezegd dat alle Marokkanen het land uit moeten massaal wordt geroepen ‘dat er een grens is overschreden.’ Jongens, die grens is al vijf jaar geleden overschreden. Of misschien is het wel tien jaar geleden. In geen enkel ander fatsoenlijk land wordt het geaccepteerd dat iemand termen debiteert als ‘kopvoddentaks’ en ‘de vervuiler betaalt’, bevolkingsgroepen op basis van hun geloof beledigt en voorstelt mensen in hun knieschijven te schieten. Echt niet. Er is al veel te lang getolereerd dat je rüksichtslos iedereen moet kunnen beledigen. We zijn het normaal gaan vinden. Wie er wat van zegt ‘ontkent de problemen’, is links (wat ik al jaren als een geuzennaam zie) of – en dat is de állerergste belediging – is politiek correct. Terwijl het eigenlijk heel netjes is als je zegt het niet normaal te vinden dat er zo over een bevolkingsgroep wordt gepraat. Over, om in VVD-terminologie te blijven, hardwerkende en belastingbetalende burgers. Met een ander kleurtje, of een ander geloof.

Ik heb het ook over mijn eigen beroepsgroep, het Nederlandse journaille, waar ik al jaren plaatsvervangende schaamte voor krijg. Journalisten die het volstrekt normaal vinden om over alle almaar krankzinniger wordende strapatsen van Wilders te berichten als ware het onschuldig volksvermaak. Amusement. ‘Jongens, kijk eens wat Wilders nu weer heeft getweet. De mallerd.’ Met de media spreken doet Wilders niet. Want de media zijn stom. En links. Eigenlijk is iedereen die kritiek op Wilders heeft links en stom. Dat is voldoende voor de achterban van bruin- en zwarthemden om die mensen die zich nog wel durven uit te spreken anoniem op fora en Twitter voor rotte vis uit te maken. Zelf maakt Wilders daar z’n handen niet aan vuil; daar heeft ie z’n stormtroepen voor.

Het is ook zo’n heerlijk veilig medium, dat Twitter. Lekker heel de dag zenden, niet ontvangen. Eenrichtingsverkeer. Hoe vaak ik de afgelopen jaren in krantenartikelen niet heb gelezen dat Wilders ‘niet bereikbaar was voor commentaar.’ Die, terwijl hij onbereikbaar was, wel in de buurt van z’n smartphone de zoveelste haatzaaiende tweet kon versturen, waar vervolgens alle andere politici, opiniemakers en presentatoren bovenop kunnen springen. Wilders zit lachend thuis. Die weigert bij Pauw & Witteman – de állerergste van het stel – te komen, ‘want die zijn zo links.’ Er is niks links aan een duo dat steevast, week in week uit direct, dan wel indirect aandacht aan je besteedt. Ze hebben het over je, gratis en voor niks. Je hoeft je luie stoel er niet eens voor uit. Je gooit wat meurend vlees op straat en er wordt als hongerige wolven bovenop gesprongen.

Maar het ergste is onze premier. Burgemeester in oorlogstijd. Een laffe man, die eerder deze week meteen riep dat het ‘walgelijk’ was dat in een videoclip de suggestie werd gewekt dat Wilders moest worden doodgeschoten. Maar bij het veroordelen van de uitspraken van de Grote Geblondeerde Leider kwam hij niet verder dan een laf ‘ik krijg er een vieze smaak van in m’n mond.’ Tjonge Mark, neem een pepermuntje. Of beter nog, iets sterkers, neem een Fisherman’s Friend. Je krijgt er een vieze smaak van in je mond. Is dat de sterkste veroordeling die je over je lippen kan krijgen? Een zin die bovendien wordt vergezeld van de standaardriedel dat we natuurlijk niet moeten gaan ontkennen dat er problemen zijn met criminele Marokkanen. Nee Mark, er is echt niemand, ook niet in jouw achterban, die anderszins zal denken als je je eens voor de verandering wél in krachtige bewoordingen uitspreekt tegen deze haatzaaierij. Neem toch eens echt stelling man! Je bent toch een liberaal? Het is dat er anno 2014 niet veel meer van ‘m over is, anders zou Thorbecke zich omdraaien in z’n graf.

‘Doe dan aangifte, als je je gekwetst voelt.’ Dat gebeurde vandaag dan ook massaal. En er komt een rechtszaak. Of niet. Als die er niet komt, dan gaat Wilders een volgende keer nog een stap verder (al ben ik niet geestesziek genoeg om te weten wat dat dan gaat worden). Wordt hij wel veroordeeld, dan ligt het aan ‘die D66-rechter’, want ook de rechter is niet langer onaantastbaar. Alles en iedereen die kritiek durft te uiten wordt geminacht. Alle heilige huisjes moeten omver.

Er was een tijd dat ik best trots op Nederland was. Dat je hier vrij bent en dat we als land tolerant zijn. Ik wist dat het een façade was maar toch, ik verlang terug naar die tijd. Niet toevallig ook de tijd dat discussies op een normale, nette manier werden gevoerd. Er waren misschien taboes, maar je bent er als land geen moer mee opgeschoten dat alles nu gezegd kan worden. Het enige dat is gebeurd, is dat Nederland is verworden tot een vervelend, verzuurd kutlandje. Een kutlandje waar ik eerlijk gezegd heel erg graag een tijdje uit weg zou willen gaan. Hoe zielsveel moet je dan van dat verzuurde kutlandje houden als je wél uit een ander land afkomstig bent en na alle vuilbekkerij nog steeds niet terug wilt?

This entry was posted in Media, Politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to #bornhere

  1. Derek says:

    Leuke blog weer!

  2. Ximaar says:

    Zelf zie ik op dit moment veel fouten bij de media, en de omgang met Wilders is daar een belangrijke van. Wilders krijgt van hen teveel aandacht en ze vergroten alles. Wilders weet dat goed uit te buiten. Een jammerlijke combinatie. Ooit dacht ik dat Wilders en eerder Fortuyn loopjongens/marionetten waren van een setje foute bovenbazen. Maar met de laatste actie van Wilders lijkt het me toch echt om een verknipt persoon te gaan die gewoon teveel aandacht krijgt van de media. Hij is bang voor bestuurlijke verantwoording en net zo bang voor de mensen in ‘zijn’ partij die geen lid van ‘zijn’ partij mogen zijn. Flink paranoia dus. En dat hij 24 uur wordt bewaakt zorgt er mede voor dat hij verstrikt blijft in zijn zelfbedachte wereldje. Eerst maar eens die bewaking afschaffen, dat lijkt me voor hem en iedereen in Nederland een stuk gezonder. Verder veel minder aandacht geven en niet alles wat deze man zegt zo opblazen. Iets anders is dat wat mij betreft alleen partijen met leden deel zouden mogen nemen aan verkiezingen. Om die reden had deze partij nooit kunnen bestaan.

  3. Guidje says:

    De bewaking van Wilders afschaffen lijkt me een uitstekend idee. Het kost klauwen met geld en ik geloof er geen snars van dat hij zoveel bedreigd wordt. Tenminste, niet meer dan allerlei linkse politici die door PVV-aanhanger dagelijks worden bedreigd. Bij Wilders is het bedreigd worden allang tot statussymbool verworden. Ik werd dat niemand ‘m een haar krenkt zogauw hij geen beveiliging meer krijgt.

Comments are closed.