Bois-le-Duc

De route zelf is weinig spectaculair; die gaat voor het grootste deel over wegen evenwijdig aan de A2. Maar met het lekkere weer is het zonder meer prettig om naar Den Bosch (en weer terug) te fietsen. Toen ik nog in Tilburg studeerde, wilde het wel eens gebeuren dat ik per ongeluk expres in de verkeerde trein stapte en derhalve in Den Bosch in plaats van Eindhoven aanbelandde. Vervelend, want de stad heeft alles wat er zo leuk kan zijn aan een stad: een oud centrum, een mooie, stokoude kerk en veel leuke kleine winkeltjes. Vooral dat laatste is prettig, omdat het centrum van Eindhoven (De Bergen uitgezonderd, al bestaat die buurt uit een paar straatjes) is overgenomen door de ene na de andere keten. Ja, grote winkelketens heeft Den Bosch ook, maar om de een of andere reden ogen die daar net iets minder schreeuwerig, of zitten ze op wat minder prominente locaties. Het enige wat nog mist is een fatsoenlijke platenzaak, al heeft dat om budgettaire redenen (ik moet toch flink sparen om begin juni op vakantie te kunnen naar Amerika) ook zo z’n voordelen. Ik had mijn camera meegenomen, met het idee om onderweg foto’s te maken, maar zoals gezegd, de weg naar Den Bosch is allesbehalve schilderachtig. Gelukkig is de Sint Jan in Den Bosch dat wel.

This entry was posted in Foto's and tagged , , . Bookmark the permalink.